Блог

5 важливих запитань про робочу карту

20.04.2018

1. Скільки чекати на Робочу Карту?

Ви подаєте заяву в Україні у Генеральне Консульство Чехії, проте, важливо розуміти, що заяву на отримання робочої карти розглядає Міністерство Внутрішніх справ Чехії. Переважно це триває до 60 днів від дня подачі заяви, в особливих випадках до 90 днів. У випадку, якщо вам під час подачі бракувало документів і вам вручили письмовий запит про їх донесення, розгляд заяви призупиняється, і відновлюється під час отримання Консульством необхідних документів.

2. Під час подачі заяви на робочу карту мені бракувало одного з документів. Консульство прийняло заяву, але на вікні подачі мені дали письмовий запит, щоб я доніс документ, якого бракує, протягом 30 днів. Як я можу це правильно зробити?

У жодному випадку не варто надсилати сканкопії документів, яких бракувало заявникові при поданні заяви на трудову карту. Як вказано у запиті, повинні бути донесені оpигінали або ж нотаріально завірені копії. Надсилаючи сканкопії, ви можете навпаки продовжити розгляд заяви, оскільки таким чином додані документи відповідно до закону не можуть бути прийняті до уваги, лише навпаки, без необхідності затримаєте роботу працівників консульства.

3. Два місяці після подачі заяви мені зателефонували з Консульства і повідомили про призначену дату отримання, проте листа я не отримав? Чи можу я з’явитися за візою без цього листа і взагалі, що потрібно мати з собою для отримання візи?

Так , ви можете з’явитися у Консульство у призначений день, навіть якщо лист вам не прийшов. Так само у випадку, якщо лист ви отримали, але вам не зателефонували, ви маєте право з’явитися для отримання візи. З собою вам потрібно мати: закордонний паспорт, рахунок про сплату візового збору, страховий поліс на 60 000 Євро на 60 днів з перекладом на чеську мову та підтвердження про здачу заяви в Консульстві Чехії у Львові.

4. Я отримав лист із вказаною датою отримання візи. На жаль, у цей термін я не можу/не встигну прибути. Що я повинен робити в такому випадку?

Не переживайте, ви можете прийти до консульства в робочий час у найближчий можливий для Вас термін після дати вказаної у листі.

5. Чому, після отримання повідомлення з Консульства Чехії про прийняте рішення щодо Робочої Карти, у паспорт вклеюють візу лише на 60 днів, а не на 180?

Важливо зрозуміти, що Консульство займається тільки прийомом документів та відкриттям віз. Рішення про відкриття робочих карт приймає Міністерство Внутрішніх Справ Чеської Республіки, воно ж займається і оформленням. Консульство відкриває вам візу терміном на 60 днів (стандартна процедура) для того, протягом цього часу заявник міг поїхати в Чехію і не пізніше трьох робочих днів з’явитися в Міграційну Поліцію для здачі біометричних даних. Відразу після здачі біометрії (буде видана відповідна довідка) вже можна приступати до роботи. Саме пластикове посвідчення, тобто “Робоча карта” буде готове в межах 3-4 тижнів.

ВСІ СТАТТІ
© Розробка сайтів - Oktenweb